Soms moet je seks gewoon doen

January 17, 2021 by No Comments

Je hebt geen zin meer in seks. Ben je te moe? Te gestrest? Ben je onzeker geworden over je lichaam na de bevalling? Of twijfel je nog wel of je partner zin heeft in jou. Moet je dan wel seks willen hebben? Ja! Soms is seks gewoon een kwestie van doen!

Er gebeurt wat in een relatie als er geen seks meer is. Als zoenen, strelen en vrijen een uitzondering zijn. Alweer even geleden. De drempel te hoog. Hoe voelde dat ook alweer?

Is er iets mis met onze relatie?

Als dingen in onze relatie niet lekker lopen, kunnen we dat nog jaren laten sudderen. Kun je je ook van afvragen hoe slim dat is, maar dat houden we vaak langer vol. Als er geen seks meer is, zijn we minder geduldig en verdraagzaam. Dan ervaren we ineens een groot probleem. Alsof er dan waarschijnlijk ook iets mis is met onze relatie. De schrik slaat ons om het hart.

Oké, dag libido. Onder die relationele druk kan toch niemand meer presteren? Ontspannen? Genieten?

Wat zijn jullie feiten?

Als er echt een probleem is in jullie relatie, heeft dat natuurlijk ook aandacht nodig. Maar ik ga er in dit geval even vanuit dat dat niet per se zo is. En dat er ‘gewoon een tijdje niet meer van is gekomen’. Even een korte checklist:

  • Was jullie seksleven de moeite waard?
  • Voelen jullie je op zich veilig bij elkaar? (geen sprake van ontrouw, mishandeling, manipulatie)
  • Zijn er geen andere emotionele of fysiek problemen?
  • Zou je wel seks willen maar weet je niet meer hoe je daar komt?
  • Mis je de opwinding, het avontuur, de lust?

Dan moet je seks gewoon een keer DOEN.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *